Berichten

The children of Bekezela

We are the children of Bekezela‘ – 20 maart 2020 (Foto’s: september 2019)
In hartje Joburg, in de schaduw van de M1-bridge ligt Bekezela (isiZulu voor Wees Geduldig). Een oud verlaten schooltje waar enkele honderden mensen al jaren een thuis vinden. De kinderen van Bekezela groeien er op tussen het recycleerbaar materiaal dat hun ouders verzamelen om hun gezin te onderhouden. De kinderen van Bekezela zijn altijd vrolijk, spelen samen tot de nacht valt en gaan graag op de foto. Ondanks alles. De kinderen van Bekezela hebben samen één (!) kraantje om hun handen te wassen. Ze hebben geen huis met tuin waar ze in hun kot kunnen blijven. En ze hebben geen elektriciteit om de hele dag te Netflixen of om van thuis uit les te volgen. En het recycleerbaar materiaal, verzameld door hun ouders, is al zijn waarde verloren, want ook die sector ligt wereldwijd op zijn gat. Moedig blijven ze hun werk verder doen met alle risico’s vandien.
De toeristenbussen die normaal dagelijks op de brug passeren “om te kijken hoe de arme mensen leven”, zullen een tijd niet meer passeren, maar dat is het enige positieve aan deze crisis voor deze mensen. En toch zullen ze blijven glimlachen, de kinderen van Bekezela. Geduldig wachtend op de spreekwoordelijke zonneschijn na de regen. Dezer dagen moeten we maar eens leren denken aan/zoals die kinderen van Bekezela, waar dan ook op deze bol. Wees Geduldig, de zonneschijn komt wel! Stay safe!

Stewardgids – Stad Leuven

Project voor Stad Leuven (Preventiedienst) ism KU Leuven, LOKO, Politie Leuven, UCLL en LUCA. Volledige vormgeving van de gids.

LOKO Leuven

PROJECT ‘Kunstenfestival Ithaka #29’

Ontwikkelen van customized website voor deze bijzonder Corona-editie van het kunstenvestival. Op basis van visuals door Ineke Debo.

PROJECT ‘Beiaardcantus 2020’

PROJECT ‘Think Abroad Week’

Beweging brengen in een bestaande huistijsstijl, opbouwen website en totaaluitvoering livestreams.

PROJECT ‘Het Groot Studenten Referendum Leuven’

LIVE DJ-SETS ‘SOS-Blo(c)kdown’

➙ Verantwoordelijk voor live montage // Vormgeving ©LOKO